«ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ – ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» Featured

Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου από τηνΆγκυρα!

ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ: «ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ – ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ»

News for the Greek Diaspora

Με την τακτική του »Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και με 5 ημέρες καθυστέρηση επιχειρεί σήμερα η Αγκυρα να απαντήσει στις ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις του Ελληνα Υπουργού Άμυνας κ Πάνου Καμμένου που στις 18 Ιανουαρίου είχε μιλήσει, μεταξύ πολλών άλλων, για »εισβολή και κατοχή » στην Κύπρο, είχε χαρακτηρίσει »θεοκρατικό » το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία και υποστηρίζοντας την ανάγκη να πάψουν να υπάρχουν εγγυήτριες δυναμεις στην Κύπρο σε περίπτωση λύσης , είχε πει για τον παρουσία κατοχικό στρατό στο νησί ότι είναι σαν να προσλαμβανεις σε νηπιαγωγείο, έναν παιδεραστή.

Και φυσικά είχε συμφωνήσει με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Π Παυλοπουλου ότι η Αγκυρα στηρίζει τους διακινητές μεταναστών προς την Ελλάδα, ενώ μίλησε για τις γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων και για επικείμενη ίδρυση Κουρδικού κράτους…

Το τι ακριβώς ενόχλησε την Αγκυρα από όλες τις παραπάνω – και άλλες – αναφορές του Υπουργού Άμυνας, δεν αναφερεται στην σημερινή ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία επιτίθεται στο κ Καμμένο για »αήθεις εκφράσεις, σχετικά με τη χώρα μας και το κυπριακό ζήτημα, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης» όπως αναφέρει.

Ολόκληρο το κείμενο της Ανακοίνωσης Νο 26 της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του Τουρκικού ΥΠΕΞ, όπως αυτή αναρτήθηκε στις 23.01.2016 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, ειναι το εξής :

“Έγιναν γνωστές μετά λύπης οι δηλώσεις, στις οποίες προέβη ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Καμμένος, στις 18 Ιανουαρίου κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της «ε/κ Διοίκησης της Νότιας Κύπρου», που επισκέφτηκε την Αθήνα.Καταδικάζουμε τις ανεδαφικές και αήθεις εκφράσεις, σχετικά με τη χώρα μας και το κυπριακό ζήτημα, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Την τρέχουσα περίοδο, που επικρατεί ένα θετικό κλίμα προς μία συνολική διευθέτηση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού ζητήματος, ακατάλληλες δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά τη συνέντευξη Τύπου, δίνουν την εντύπωση ότι ο ίδιος αισθάνεται άβολα (ενοχλημένος) με αυτή την κατάσταση. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, οι οποίες συνιστούν ένα παράδειγμα ανευθυνότητας και στερούνται σοβαρότητας. Αναμένουμε ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι θα συμπεριφερθούν με τρόπο ανάλογο προς την κρατική ευθύνη, και θα αποφύγουν δηλώσεις που θα βλάψουν το κλίμα συνεργασίας που επιχειρούμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δύο χωρών”.

Οι δηλώσεις του κ Καμμένου έγιναν μετά την συνάντησή του και τις συνομιλίες που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του κ Φωκαΐδη. Ο κ Καμμενος μεταξύ πολλών άλλων για το Κυπριακό και την ευρυτερη περιοχή είχε πει και τα εξής, επί λεξει:

“Για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, εγώ θέλω να πω ότι αισθάνομαι περήφανος που ο ανώτατος άρχων της χώρας δεν μιλά με γρίφους αλλά ξεκαθαρίζει τις εθνικές θέσεις. Πιστεύω ότι οι αναφορές του εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Γερμανία απηχούν τις εθνικές θέσεις και τις θέσεις όλων των Ελλήνων που βεβαίως και στηρίζουμε.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχωρούν στη διερεύνηση όλων εκείνων των περιπτώσεων Ελλαδιτών που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της εισβολής και της κατοχής, που αντιστάθηκαν, είτε έπεσαν ηρωικώς είτε επέζησαν, προκειμένου να τους αποδοθούν οι οφειλόμενες τιμές.

Είναι η πρώτη φορά που και οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι βλέπουν ότι μεγαλύτερη απειλή γι’ αυτούς είναι το ίδιο το θεοκρατικό κράτος που προσπαθεί να χτίσει ο Ερντογάν.”

Και παρακάτω:“Η μετατροπή της Τουρκίας σε ένα θεοκρατικό κράτος δεν ταιριάζει στον πολιτισμό των Τουρκοκύπριων. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν μία πολιτική που αυτή τη στιγμή χαράσσει η Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί η Τουρκία για παράδειγμα να αρνείται να αποδεχτεί την ύπαρξη μιας ευρωπαϊκής χώρας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Κύπρος. Δεν μπορεί να συνεχίζει να επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση την παραβίαση εκ μέρους της Τουρκίας του εθνικού εναερίου χώρου που είναι και ευρωπαϊκός εναέριος χώρος και των εθνικών υδάτων. Όπως δε μπορεί να αναφέρεται σε casusbelli προς την Ελλάδα, χωρίς αυτό το casusbelli να θεωρείται και casusbelli προς την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Η διεθνής κοινότητα βλέπει πλέον ξεκάθαρα – και αυτό το λένε σε όλες τις χώρες των φίλων και συμμάχων μας – ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία ή κάποιοι στην Τουρκία βρίσκονται πίσω από το παράνομο λαθρεμπόριο, από τους τρομοκράτες τους ISIS, σε πετρέλαιο, σε ναρκωτικά, σε ανθρώπους”.

“Ο τουρκικός στρατός και δυνάμεις κατοχής είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μία τέτοια λύση. Είναι σαν να διορίζεις παιδεραστή σε νηπιαγωγείο, το να λες ότι μπορεί να συμφωνήσεις να παραμείνουν οι δυνάμεις κατοχής σε μία χώρα στην οποία έκαναν εισβολή, δολοφονίες, παιδομαζώματα, ακόμα έχουμε αγνοούμενους και να θεωρείς ότι μπορεί να είναι μέρος της λύσης. Το πρώτο που απαιτείται είναι η άμεση αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής”.

“Θεωρώ δε, ότι με τις αλλαγές που επέρχονται και τη δημιουργία ιδιαίτερα του κουρδικού κράτους, η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει σφάζοντας λαούς. Εκατόν πενήντα χρόνια από τη σφαγή των Αρμενίων και τη σφαγή των Ελλήνων του Πόντου, που θα συνεορτάσουμε μαζί με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, η πολιτική της «χαντζάρας» πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται. Πρέπει η Τουρκία να αντιληφθεί ότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός στους κανόνες του διεθνούς δικαίου είναι ο μόνος δρόμος για να της επιτρέψουν να έχει μία πορεία και να συμβαδίσει με την υπόλοιπη Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ελπίζω ότι αυτό θα το καταλάβει”.